петак, 16. мај 2014.

БЕЗ ОБЗИРА НА РАЗНЕ ПРЕПРЕКЕ ПРЕДАВАЊЕ У НОВОМ САДУ ИПАК ОДРЖАНО


Под слоганом "ПРОТИВ ИЗДАЈЕ ПРАВОСЛАВЉА" у четвртак 16. маја по грађанском календару, у центру Новог Сада, одржано је предавање на тему: Шта је истинско, а шта лажно правослаље?
Услед вишедневних обилних падавина односно, елементарне непогоде која је погодила целу Србију преосвећени владика Акакије Утешитељевски није могао да дође у Нови Сад и одржи планирано предавања. По његовом благослову предавање је одржао Петровградски (Зрењанин) парох Српске ИПЦ о. Урош Манчић. Поред кише организатор предавања се сусрео и са проблемом отказивања првобитне сале у хотелу "Путник" чија је управа под притиском епархије Бачке отказала уговорену и плаћену услугу издавања сале за потребе предавања. Тако да је требало у веома кратком временском року наћи другу адекватну салу која се налази у близини хотела "Путник". Они који су дошли у хотел "Путник" као првобитну и рекламирану локацију за одржавање предавања успешно су преусмерени у нову салу. Господин Огњен Андулајевић се у уводном слову свима присутнима уз објашњење извинио због промене локације и немогућности преосвећеног епископа Акакија да дође и одржи предавање и пренео благослов његовог преосвештенства да предавање одржи о. Урош. Предавање је започето пројекцијом једночасовног документарног филма "Велико отпадништво".  
Филм "Велико отпадништво" продукције сајта "Србин Истински Православан" открио је гледаоцима сву пуноћу отпадништва савременог Светског екуменистичког православља. По пројекцији отац Урош је у току пола сата изнео концизне историјске чињенице о паду Руске Цркве, о историјски важном указу светог патријарха Тихона и на основу њега стварању Руске Катакомбне и Руске Заграничне Цркве. Са овим догађајима повезао је и падове осталих Православних цркава, тачније јерархија. Дотакао се Грчких старокалендараца, њихове борбе и великог чуда јављања часног Крста над Атином на Крстовдан по старом отачком календару као очигледне Божије потврде о исправности старог календара. На самом крају овог кратког излагања анализирао је издају православља у екуменистичкој СПЦ, нарочито њено органско чланству у јеретичком Светском Савезу Цркава и завршио је претстављањем Српске Истински Православне Цркве њених еклисиолошких позиција као и кратким историјатом њеног настанка. 
Потом су уследила надасве интересантна и за ову тему суштински важна питања и одговори. На крају, организатор предавања господин Огњен Андулајевић се свима захвалио и у вези блокирања предавања од стране Бачке епархије у шаљивом тону рекао следеће: "Играли смо шах са господином Иринејем Буловићем, није било лако али смо га на крају матирали".
После предавања разговори и распитивања о Српској ИПЦ су се наставили и свима присутнима је подељена литература на тематику предавања.




Нема коментара: